KAÜ İİBF'nde 20. Dönem mezuniyet sevinci

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2023-2024 yılı mezuniyet töreni Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

KAÜ İİBF'nde 20. Dönem mezuniyet sevinci
07 Temmuz 2024 - 11:14

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törene KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, İİBF Dekanı Prof. Dr. Erkan Tokucu, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ Genel Müdür yardımcısı Yakup Yazar, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’nun açılış konuşmasından sonra Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger kürsüye çıktı.
Başkan Senger şunları söyledi:
“Sayın Rektörüm, Rektör yardımcılarım, değerli akademisyenler, kıymetli idari personelimiz, sevgili öğrenciler, bu günleri görmenin hayalini ve özlemini yaşayan saygıdeğer veliler ve değerli misafirler. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Bugün burada, şahsımın da uzun yıllar hizmet etmekten onur duyduğu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 20. Dönem mezuniyet törenini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu gurur şu anda eğitimini başarı ile bitiren mezun öğrencilerimizin şahsında, üniversitemiz, fakültemiz ve çocuklarının bu günlere gelmesinde her türlü fedakârlığı gösteren anne babalarına da aittir.
Değerli Mezunlarımız; Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancım tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı, siz ve aileniz kadar Kafkas Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.
Değerli veliler; Şu anda büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Çocuklarınızın mezuniyetlerinin Vatana Millete ve siz ailelerine de hayırlı uğurlu olmasını dilerim.
Öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan kıymetli meslektaşlarım, memleketimizin geleceğine sunduğunuz katkılarınızdan dolayı hepinizi tebrik eder, akademik hayatınızda hepinize üstün başarılar dilerim. Kıymetli Öğrencilerim; Hepinizin mezuniyetlerinizi kutlarken bundan sonraki yaşamınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”
İŞBF Dekanı Prof. Dr. Erkan Tokucu da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Belediye Başkanım, Sayın rektörüm, SayınGenel Müdür Yardımcım, Sayın rektör yardımcılarım, Sayın dekanlarım ve mezuniyet törenimiz için gelen, bu günleri görmenin hayalini ve özlemini yaşayan kıymetli velilerimiz ve tabi bugün kendileri için burada toplandığımız sevgili öğrencilerimiz; öncelikle hepiniz törenimize hoş geldiniz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenini yaparken hem hayata karışacak yeni öğrencilerini mezun etmenin gururunu hem de bir yaş daha almanın mutluluğunu yaşıyor. Fakültemiz 1998 yılında kurulduğundan beri gelişen ve büyüyen, Kafkas Üniversitesi bünyesinde olmaktan onur duyan, önemli fakültelerden biridir. 1998 yılında sadece İşletme bölümüyle serüveni başlayan fakültemiz bugün İşletme, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilişim Sistemleri, Sosyal Hizmet ve Elektronik Ticaret ve Yönetimi olmak üzere 8 bölümü, 1095 öğrencisi, 80öğretim elemanı ve 10 idari personeli bulunan, her geçen yıl gerek lisans ve gerekse lisansüstü düzeyde bölüm sayısı sürekli artan özel bir fakültedir. Bugün Elektronik Ticaret ve Yönetimi bölümü dışında diğer 7 bölümümüzden toplam 322 öğrencimiz mezun oluyor.
Değerli Mezunlarımız,
Bugün eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından bir olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yaşayacağınız çok uzun yıllar ve çok yapacağınız başarılı işler var. Aslında bu sizin hikâyenizde bir son değil, yepyeni bir başlangıç emin olun. Sizlerin bu bilinçle kariyer basamaklarınızı hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve topluma olacak katkınız siz ve aileniz kadar Üniversite ve fakültemizi de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır.
Değerli veliler,
Gerek yakından gerek uzaktan gelerek; büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz, bu ana gelene kadar türlü fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için bizi onurlandırdınız. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerinebüyük katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum.
Değerli Öğretim Elemanlarımız,
Bu önemli günün en önemli mimarları olarak dört yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de öğrenci ve veliler adına şükranlarımı sunuyorum. Onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz ve onlar için yaşamları boyu örnek alacakları bir model oldunuz.
Değerli misafirlerimiz, sözlerime son vermeden önce bugün Genel Müdür Yardımcısı aramızda bulunan Aytemiz ailesine de sizlerin adına teşekkür etmek istiyorum. Fakültemizin ihtiyaç duyduğu her an yanında olan, maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen, bugün de mezuniyet hediyeleriyle programımıza katılarak bizleri onurlandıran Aytemiz ailesi nezdinde Sayın Yakup YAZAR beyefendiye şükranlarımı sunuyor, Sayın Aytemiz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Aytemiz beyefendiye de selam ve sevgilerimi yolluyorum.
Değerli öğrencilerimiz, mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum.
Yolunuz açık olsun”
Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ Genel Müdür yardımcısı Yakup Yazar, ise şu konuşmayı yaptı:
“Sayın Rektörüm, Sayın Rektör Yardımcılarım,
Sayın Dekanım, Değerli Hocalarımız, Sevgili Gençler ve Kıymetli Misafirler, Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün burada, Kafkas Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmak, bizler için de özel bir anlam taşıyor. Çünkü Kars, Aytemiz’in kurucularının doğduğu il olarak bizim için büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda ben de bu güzel şehrin evladı olarak bu topraklardan yetişmenin gururunu yaşıyorum.
Öncelikle bu mezuniyet törenine beni davet edip siz sevgili gençlerin ve aynı zamanda aranızda bulunan yeğenimin mezuniyet heyecanını sizlerle paylaşmaya vesile olan başta Sn. Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza, Dekanımıza ve değerli hocalarımıza teşekkür ederim.
Bugün burada, gençlerin geleceğe umutla baktığı, bilgiyle donanmış bir neslin mezuniyetine tanıklık ediyoruz. Sizler, zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız ve şimdi yeni bir dönemin eşiğindesiniz. Bu süreçte elde ettiğiniz bilgi ve tecrübelerin, sizleri hayatta bir adım öne çıkaracağına inanıyorum. Seçtiğiniz yol her ne olursa olsun ülkemize katma değer sağlayacak işler yapacağınıza eminim. Bir ağabeyiniz olarak görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmenizi ve sevdiğiniz işi yapmanızı naçizane tavsiye ederim. Şahsi kariyerimde, beni başarıya götüren en önemli etken budur.
Türkiye’de akaryakıt sektörünün lider firmaları arasında yer alan Aytemiz olarak, bu toprakların değerlerini her zaman ön planda tuttuk ve doğduğumuz yer olan Kars'ın kültürel mirasına ve insanına olan bağlılığımızı her fırsatta gösterdik. Kars, bizim için sadece bir şehir değil, aynı zamanda ilham kaynağıdır. Bu topraklardan aldığımız güçle, Türkiye genelinde enerji sektöründe öncü bir rol üstleniyoruz.
Kars’ın medarı iftiharı Sayın İsmail Aytemiz ile 32 yıl birlikte çalışma şansı buldum. Kendisine, güzel şehrimiz Kars’a yaptığı sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Madalyası ve Kafkas Üniversitesi Fahri Doktora ünvanı verilen, Kars’ta pek çok emeği bulunan Sayın İsmail Aytemiz’den hayata dair, beşerî ilişkiler ve başarıya ulaşmak için yapılması gerekenlere dair çok şey öğrendim. Kars’ımıza sağladığı İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı, Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi ve Yurdu, Aynur Aytemiz Kız Öğrenci Yurdu, Kafkas Üniversitesi Konservatuarı Donanımı, Çocuk Trafik Eğitim Parkı gibi çeşitli faydalı projelerden pek çoğunuz haberdarsınızdır. Huzurlarınızda kendisine en içten saygılarımı iletmek isterim.
Aytemiz ailesinin gizli kahramanı Sn. Hüseyin Aytemiz’in,şirketin özellikle akaryakıt tarafında büyümesinde çok büyük emek ve katkıları olmuştur. Tesisleşme ve bayilik networkünün kurulması sürecinde kendisiyle 28 yıl çalıştım. Kendisinden yaptığım işlerin tüm detayına hâkim olmanın önemini ve her daim yeniliğe açık olmayı öğrendim. Hüseyin Bey, gerek Kafkas Üniversitesi'ne gerekse ülkenin başka yerlerinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştiren değerli bir hemşerimiz. Kafkas Üniversitesi Konferans Salonu, Bilgisayar Laboratuvarı, Kırıkkale Üniversitesi Petro Kimya MYO, Seher Vuslat İlköğretim Okulu, Kırıkkale Üniversitesi Deneysel Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı gibi hizmetlerde bulunmuştur. Buradan kendilerine saygılarımı iletiyorum.
Sizler de güzel vatanımızın evlatları olarak, aldığınız eğitimle ülkemizin dört bir yanında ışık saçacak, bilgi ve birikiminizle toplumumuza katkı sağlayacaksınız. Bu yolculukta, cesaretinizi ve azminizi asla kaybetmemeniz gerekir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." Bu sözü rehber edinerek, bilim ve bilgi ışığında ilerlemeye devam edin. Unutmayın ki, başarı sabır ve kararlılıkla gelir.
Bugün mezun olarak yeni bir hayata adım atarken, unutmayın ki her biriniz geleceğin liderleri, bilim insanları, girişimcileri ve profesyonellerisiniz. Sizlere olan güvenimiz tamdır. Sizlerin başarısı, bizlerin de gurur kaynağı olacaktır.
Son olarak, bu başarıyı elde etmenizde emeği geçen kıymetli ailelerinize, Değerli rektörümüze ve yardımcılarına, fakülte dekanımıza, hocalarımıza ve tüm üniversite personeline teşekkür etmek istiyorum. Onların destek ve gayretleri olmasaydı, bugün burada bu başarıyı kutlamak mümkün olmazdı.
Sevgili gençler, geleceğinizin parlak, yolunuzun açık olmasını diliyorum. Hayat boyu başarılar ve mutluluklar sizinle olsun. Hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum.
Teşekkür ederim.”
Protokol konuşmalarından sonra Fakülte birincisi Yulduz Buranbaeva konuşma partı ve ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Anısına Fakülte Birincisi Plaket Çaktı ve Fakülte Bölümlerinde verilen ödüllerinin takdim edilmesine geçildi.
Fakülte öğrencilerine diplomalarının takdim edilmesinden yapılan toplu Kep atma töreni ve müzik dinletisiyle program sona erdi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

şutbetsekabetmariobetdinamobetBetparkyuubetmarsbahismeritkingholiganbetcasibomjojobet2024beonbet1xbetbetciomobilbahisbetturkeyPiabetvdcasino twitterbetebetbetist twitterbetonbet twitterimajbetonwinpusulabetmostbet