Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde Onkoloji Hizmeti Başlıyor
Kars Harakani Devlet Hastanesine ilk kez atanan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Çiğdem Dinçkal, göreve başladı. İl dışına giden kanser hastalarının tedavileri artık Kars’ta yapılacak.
Kars Harakani Devlet Hastanesi, önemli bir sağlık hizmetiyle Kars halkına daha iyi bir sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Hastaneye atanan ilk Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Çiğdem Dinçkal, göreve başladı. Bu önemli adımla birlikte, Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde Onkoloji Bölümü de resmen açıldı.
Onkoloji alanında uzman bir hekimin göreve başlaması, Kars ve çevre illerde yaşayan kanser hastaları için büyük bir kolaylık sağlayacak. Daha önce il dışına gitmek zorunda kalan hastalar, artık tedavilerini kendi şehirlerinde, Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde alabilecek. Uzm. Dr. Çiğdem Dinçkal'ın tam zamanlı olarak hasta kabul edeceği bu bölüm, özellikle çevre illerden gelen kanser hastalarına da önemli bir sağlık hizmeti sunacak.
Kanser Hastalarına Yerinde Tedavi İmkanı
Onkoloji Bölümü'nün açılmasıyla birlikte Kars Harakani Devlet Hastanesi, yaklaşık 150 kanser hastasına hizmet vermeye başlayacak. Hafta içi tam zamanlı hasta kabulü yapılacak olan bölümde, kanser tedavisine yönelik en güncel ve etkili tedavi yöntemleri uygulanacak. Bu sayede, kanser hastalarının büyük şehirlerdeki hastanelere gitme zorunluluğu ortadan kalkacak ve tedavi süreci daha rahat ve erişilebilir bir şekilde gerçekleştirilebilecek.
Kars Sağlık Hizmetlerinde Önemli Bir Adım
Uzm. Dr. Çiğdem Dinçkal’ın göreve başlaması ve Onkoloji Bölümü’nün açılması, Kars için sağlık alanında atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu gelişme, Kars Harakani Devlet Hastanesi’nin bölgedeki sağlık hizmetlerini güçlendirecek ve kanser hastalarının tedavi süreçlerinde yaşadıkları zorlukları azaltacak.
“Artık Kars halkı onkoloji için il dışına gitmeyecek”
Artık Kars halkının onkoloji için il dışına gitmeyeceğini, il dışından hastaların Kars’a geleceğini söyleyen Kars Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Şahin Kahramanca, “Kars Harakani Devlet Hastanesinde onkoloji uzmanının aktif kadrosu yoktu. Göreve başladığımızda onkoloji hastalarının tedavileri ve takipleri için il dışına çok fazla gitmek zorunda kaldıklarını fark ettik. Biz ne yapabiliriz diye düşündük ve kemoterapi birimimizi aktif hale getirdik, daha sonra Sağlık Müdürlüğümüzün katkıları ve bakanlığımızın da teşhisleriyle önce kadro açtık daha sonra onkoloji uzmanının atamasını yaptırdık. Uzmanımız Kars’a geldi ve görevine başladı. Poliklinik şartlarını ve istediği ekipmanları tamamlamaya çalışıyoruz. Yataklı servis konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Her türlü ekipmanı var. Bundan sonra muhtemelen bu hafta içinde de poliklinik hizmeti de vermeye başlayacağız. Artık Kars halkı onkoloji için il dışına gitmeyecek. Hatta Ardahan, Iğdır gibi onkoloji hastalarını şehrimize getireceğiz. Ayrıca daha sonra cerrahi onkoloji, nükleer tıp gibi branşları da açmayı hedefliyoruz. Kars'a yine kadro sisteminde olmayan, çocuk kardiyolojisini de getirdik. Onu da 10 gün içinde şartlarını sağlayıp hizmete açacağız, tüm Türkiye'de 4 tane ataması olan branşı buraya getirdik. Halkımızın mağduriyetini görüp bize destek çıktıkları için emeği geçen herkese de o konuda teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
“Multidisipliner işi daha ileriye götürmenin onurunu yaşayacağız”
Kars Harakani Devlet Hastanesine ilk kez atanan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Çiğdem Dinçkal, Kars’a ilk kez atanmanın gururunu yaşadığını söyleyerek, “Burada tıbbi onkoloji polikliniğine başvuran kanser hastalarımızın kemoterapi tedavi hizmeti verilecek. Ayrıca onkoloji bir ekip işi muhakkak bir cerrahi, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp gibi pek çok branşla da iletişim halinde olma gerekecek. O nedenle multidisipliner bir iş yapıyoruz. Hastalarımızın hayatlarını kolaylaştırma amaçlı öncelikle il dışına giden hastalarımızın kemoterapilerinin burada devamı açısından bir başlangıç olacak. Umarım daha sonra da bu multidisipliner işi daha ileriye götürmenin onurunu yaşarız hep birlikte.” dedi.
2 yataklı 8 ayaktan olmak üzere toplam 10 hastaya aynı anda hizmet verileceğini bildiren Uzm. Dr. Dinçkal, “10 kişiye özel kemoterapi ünitemiz var. Tabii ki hastaların, tedavilerin süresine göre gün içerisinde de sirkülasyon sağlanarak günlük kapasitemizin daha da üstüne çıkmayı umuyoruz. Hastaların talebi doğrultusunda il dışından da buraya erişmek isteyen hastalarımıza da hizmet vereceğiz.” ifadesini kullandı.
FACEBOOK YORUMLAR